Ingredientai
- Špinatai 50 g po saujelę žaliems blynams ir įdarui
- Vanduo 250 ml žaliems blynams
- Kiaušiniai 2 vnt. po 1 - abiejų spalvų blynams
- Miltai 8 valg. š. po 4 valg. š. - abiejų spalvų blynams
- Druska 3 žiupsnelis po žiupsnelį - abiejų spalvų blynams ir įdarui
- Aliejus 50 ml po 1 valg. š. abiejų spalvų blynams į tešlą ir atskirai kepimui
- Sultys 250 ml morkų sulčių - oranžiniams blynams
- Vištų kepenėlės 400 g įdarui
- Paprikos 100 g pusės saldžiosios
- Svogūnai 1 vnt. didesnis
- Morkos 2 valg. š. morkų išspaudų
- Petražolės 1 valg. š. šaldytų - įdarui (ir žalių petražolių ar bazilikų - padažui)
- Laurų lapai 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - įdarui
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis miltelių - įdarui
- Bazilikai 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui (ir žalių ar džiovintų - padažui)
- Sviestas 150 g 50 g įdarui ir 100 g padažui
- Grietinė 100 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
1. Iš duotųjų produktų iškepkite vienodo dydžio blynus. Žalius špinatus sutrinkite smulkintuvu.
2. Kepenėles išvirkite pasūdytame, pipirais ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. Svieste apkepkite smulkintą svogūną ir papriką.
3. Paskui sukrėskite į keptuvę smulkintus špinatus, morkas, saujelę petražolių ir troškinkite, kol visos daržovės bus minkštos.
4. Suberkite smulkintas kepenėles, pasūdykite pagal skonį, pagardinkite prieskoniais, dar truputį patroškinkite ir masę sutrinkite.
5. Į tą lėkštę, kurioje patieksite patiekalą, dėkite žalią blyną, ant viršaus kepenėlių troškinio ratuką, po to dėkite oranžinį blyną. Jo vidų įspauskite - bus kur supilti padažą.
6. Padažui skirtą sviestą ištirpinkite, sukrėskite grietinę, žalumynus ir maišydama šiek tiek pakaitinkite.
Kol bus formuojamas „ugnikalnis“, tikėtina, kad blynai atvės. Taigi jau paruoštą patiekalą (tik be papuošimų) kelioms minutėms įdėkite į karštą orkaitę ar mikrobangų krosnelę.
7. Tada papuoškite ir tiekite.
Autorės nuotr./Spalvotų blynų ugnikalnis su kepenėlių įdaru |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita