Ingredientai
- Sūris 350 g fermentinis sūris sandarioje pakuotėje, ne mažiau kaip 40% riebumo
- Sūrelis „Mildutė“ 350 g
- Kumpis 200 g kalakutienos
- Kiaušiniai 8 vnt. maži, kietai virti
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Porai 10 g
- Špinatai 1 sauja švieži
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
Kaip gaminti
1. Fermentinį sūrį (neišėmusios iš pakuotės) įdėkite į puodą, užpilkite vandeniu, kad apsemtų ir virkite 20-30 min. ant mažos ugnies, iki sūris pilnai išsilydys/suminkštės.
2. Per tą laiką kietai išvirkite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų.
3. Virtus kiaušinių trynius sutrinkite šakute iki vientisos masės, įdėkite 1 arbat. š. garstyčių, įberkite žiupsnį maltų juodųjų pipirų, sudėkite 1 indelį tepamo sūrelio „Mildutė“ ir viską labai gerai išmaišykite.
4. Virtus kiaušinio baltymus smulkiai sukapokite peiliu iki mažų gabalėlių ir sumaišykite su antru tepamu sūreliu „Mildutė“, susmulkintais špinatais bei supjaustytu poru. Įberkite maltų pipirų, jei reikia pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.
5. Išsilydžiusį pakuotėje sūrį (sūris pakuotėje turi būti visiškai minkštas – patikrinkite pirštais) išimkite iš puodo, prakirpkite pakuotę ir išverskite sūrio masę ant pjaustymo lentos. Kočėlu iškočiokite stačiakampio formos 0,5 cm storio padą.
6. Ant iškočioto sūrio pado tolygiai paskirstykite virtų kiaušinių baltymų masę, o ant viršaus sudėliokite kumpio griežinėlius.
7. Ant kumpio griežinėlių vienoje kraštinėje sukrėskite geltoną trynių masę. Viską susukite į vyniotinį.
8. Paruoštą vyniotinį standžiai įsukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaltai per naktį.
Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „IRRI style“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita