Ingredientai
- Mėsa 500 g malta
- Bulvės 2 vnt. 2-3 virtos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Vanduo 100 ml 100-200 ml
- Sultinys 1 valg. š. sausas
- Burokėliai 100 g marinuoti
- Svogūnai 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 1 valg. š. kepti
Kaip gaminti
- Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Sutarkuokite bulves, dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį ir viską sudėkite į faršą. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite į faršą. Įpilkite šaukštą vandens, sudėkite burokėlius ir gerai išminkykite.
- Suformuokite aštuonis plokščius kotletus. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepkite kotletus po 5–6 minutes iš abiejų pusių. Tuomet į keptuvę supilkite vandenį, įberkite sultinio ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 3–4 minutes. Tiekite su spanguolių džemu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita