Ingredientai
- Ryžiai 1 st. rudųjų
- Vištiena 200 g virtų krūtinėlių
- Kopūstai 1 vnt. trečdalis nedidelio kininio kopūsto
- Morkos 1 vnt. pusė stiklainio konservuotų korėjietiškų morkų
- Sojų pupelių daigai (indelis) 1 vnt.
- Sezamo sėklos 2 valg. š. po šaukštą baltųjų ir juodųjų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Petražolės 10 g lapelių
- Cukrus 6 g
- Sojų padažas 1 valg. š. tamsaus
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite.
2. Virtą dar šiltą vištieną šakute suplėšykite taip, kad gautumėte plonyčius plaušus.
3. Vištieną sumeskite į keptuvę su sojų padažu, pagardinkite cukrumi, citrinų sultimis ir nuolat maišydama pakepinkite, iki vištiena sugers visą padažą ir patamsės, tada suberkite ryžius ir gerai išmaišykite.
4. Į lėkštes dėkite po truputį smulkinto kininio kopūsto, ant viršaus – gerai nuvarvintų korėjietiškų morkų, tada puodeliu arba stiklinaite formuokite dailų ryžių ir vištienos bokštelį.
5. Ant kiekvienos užkandėlės užberkite gerą saują nuvarvintų pupelių daigų ir skrudintų sezamų sėklų, įsmeikite po petražolės lapelį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita