Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 1 st.
- Grietinė 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š. arba margarinas
- Vanduo 2 valg. š. nebūtina
- Obuoliai 5 vnt.
- Cukrus 1 st.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Kokosų drožlės 100 g papuošimui
Kaip gaminti
1. Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto užminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens. Iš tešlos iškočiokite keturis plonus lakštus. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Į riebalais išteptą skardą dėkite tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių, pabarstykite cukraus, cinamono ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Taip sluoksniuokite ir toliau, kol nebeliks lakštų.
3. Pyrago viršų apibarstykite cukrumi ir kepkite apie valandą. Iškepusį pyragą papuoškite cukrumi ir kokosų drožlėmis.
Šaltinis: 15min.lt