Ingredientai
- Pupelės 300 g geriausia tiks margos „borlotti“
- Alyvuogių aliejus 60 ml
- Morkos 1 vnt. labai smulkiai supjaustyta
- Svogūnai 1 vnt. labai smulkiai supjaustytas
- Salierai 1 vnt. stiebas; labai smulkiai supjaustytas
- Druska 1 arbat. š. arba paal skonį
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė
- Daržovių sultinys 1,5 l arba vandens
- Česnakai 2 skiltelės
- Avies pieno sūris pecorino romano 2 valg. š. patiekimui
- Miltai 100 g makaronams; ir dar papaildomai pabarstyti darbastaliui
- Kiaušiniai 1 vnt. makaronams
Kaip gaminti
1. Pupeles užmerkite iš vakaro dubenyje šalto vandens.
2. Pagaminkite makaronus: visus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir išminkykite elastingą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite bent 30 minučių pabrinkti. Vėliau pagaminkite makaronus: iškočiokite maždaug iki 3 mm plonumo lakšto ir supjaustykite netaisyklingos formos gabalėliais.
3. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, salierus ir morkas, įberkite žiupsnį druskos ir kepinkite ant mažos ugnies apie 10–15 minučių, kol visiškai suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, aitriąją papriką, rozmarinus ir česnaką ir išmaišykite dar šiek tiek pakepindami.
4. Nupilkite vandenį nuo išbrinkusių pupelių. Suberkite pupeles į puodą, supilkite sultinį (arba vandenį), užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite viską, kol pupelės taps visiškai minkštos. Užtruksite apie 1 valandą (bet jei pupelės labiau padžiūvę, gali trukti ir ilgiau).
5. Pabaigoje sumeskite makaronus (nuo jų skystis dar sutirštės, tad jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens ar sultinio), ir virkite dar 5 minutes, arba kol makaronai išvirs iki al dente konsistencijos (jei naudojate pirktus makaronus, virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės). Pabaigoje pasūdykite, galite įberti pipirų, jei trūksta aštrumo.
6. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu, galite pašlakstyti aliejumi ir pagardinti šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų