Ingredientai
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 50 g
- Migdolų miltai 60 g galima susimalti migdolų drožlių
- Grietinėlė 300 ml 35 proc. riebumo
- Migdolai 3 vnt. kartieji; arba šiek tiek karčiųjų migdolų ekstrakto, arba nesukit galvos, jei neturit
- Varškė 400 g birios, 9 proc. riebumo
- Sviestas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Cukrų ir kiaušinius lengvai išplakite šluotele. Suberkite maltus migdolus, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Sutarkuokite karčiuosius migdolus per smulkią tarką. Arba įlašinkite kelis lašus ekstrakto. Arba jei neturite, tai praleiskite šį žingsnį.
2. Tuomet suberkite varškę ir gerai viską išmaišykite. Tešla yra skysta.
3. Kepimo indą arba kepimo indelius ištepkite sviestu. Ir supilkite tešlą.
4. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 1 valandą. Apskrudęs paviršius tik prideda skonio.
Švedai valgo su plakta grietinėle ir braškių uogiene. Bet puikiai tinka ir lietuviškas variantas – grietinė + mėgstama uogienė.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Švedų