Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. biskvitui
- Vanduo 2 arbat. š. karštas - biskvitui
- Cukrus 160 g 60 g - biskvitui ir 100 g - kremui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Miltai 100 g biskvitui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5 arbat. š. - biskvitui
- Vynas 250 ml raudonas - kremui
- Slyvos 700 g kremui
- Želatina 20 g kremui
- Grietinėlė 500 ml 35 proc. riebumo - kremui
- Krakmolas 1 valg. š. kremui
- Sultys 150 ml apelsinų - kremui
- Šokoladas 50 g baltas - kremui
Kaip gaminti
1. Kiaušinius, vandenį, cukrų ir druską išplakite elektriniu plaktuvu. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą, išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 22–25 minutes.
2. Iš slyvų išimkite kauliukus. 500 g uogų 10 minučių kaitinkite su 250 ml vyno ir 75 g cukraus. Ištrinkite pro sietelį. Išbrinkintą želatiną ant silpnos ugnies kaitinkite, kol išsileis, ir supilkite į tyrę. Palikite atvėsti.
3. Grietinėlę atšaldykite ir plakite elektriniu plaktuvu, kol pasidarys standi. Krakmolą išmaišykite su puse stiklinės apelsinų sulčių.
4. Grietinėlę sudėkite į slyvų tyrę ir šaukštu atsargiai išmaišykite. Likusias uogas pakaitinkite su likusiomis apelsinų sultimis, vynu ir cukrumi. Užvirinkite, suberkite krakmolą ir maišydami kaitinkite, kol sutirštės.
5. Iškepusį biskvitą įdėkite į lėkštę. Uždėkite nusegamą kepimo formos dalį, sukrėskite kremą ir išlyginkite. Laikykite 3 valandas šaldytuve, kad sustingtų. Formą atsargiai nusekite.
6. Baltąjį šokoladą supjaustykite drožlėmis. Suminkštėjusias likusias slyvas išdėliokite ant torto viršaus, palaistykite atvėsusiu vyno užpilu, pabarstykite šokolado drožlėmis.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“