Ingredientai
- Burokėliai 1 kg
- Džiovintos slyvos 40 g
- Pomidorų padažas 2 valg. š. aštrus
- Daržovių sultinys 1 l 1-1,5 l
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. sultys pagal skonį
- Mėlynųjų pelėsių sūris 100 g pagal skonį
- Migdolai 1 valg. š. migdolų drožlės arba skaldyti migdolai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
Kaip gaminti
1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į verdantį sultinį. Virkite, kol suminkštės. Supjaustykite slyvas, svogūną ir česnako skilteles.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką. Juos suverskite į verdančius burokėlius, sudėkite pomidorų padažą, pjaustytas slyvas, paskaninkite druska, pipirais, citrinų sultimis ir dar virkite kelias minutes, kol suminkštės slyvos.
3. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite, sutrinkite ir vėl užvirkite. Tiekdami į lėkštes įtrupinkite sūrio ir pabarstykite migdolais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita