Ingredientai
- Jautiena 600 g tinkamos troškinimui
- Aliejus 6 arbat. š. kepimui; gali reikėti kiek daugiau
- Svogūnai 3 vnt. vidutiniai, nulupti ir perpjauti per pusę
- Morkos 4 vnt. nuskustos ir perpjautos išilgai
- Salierų stiebai 3 vnt. supjaustyti 6–7 cm ilgio gabaliukais
- Česnakai 3 skiltelės
- Baravykai 2 vnt. skiltelės džiovintų
- Rozmarinai 3 vnt. šakelės
- Čiobreliai 3 vnt. šakelės
- Alus 500 ml tamsaus
- Pastarnokas 400 g košei
- Bulvės 400 g košei
- Grietinė 150 g arba graikiško jogurto; košei
- Sviestas 40 g galima ir daugiau; košei
- Druska 0,5 žiupsnelis košei
Kaip gaminti
1. Jautieną supjaustome 5–6 cm dydžio gabalais. Sudedame juos į puodą. Jei norite, tai prieš tai galite dar ir apkepinti iš visų pusių.
2. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame aliejaus ir pakepiname svogūną, iki jo viena pusė beveik pajuoduoja. Dedame juos į puodą, kuriame troškinsime. Tuomet pakepiname morkas, jas sudedame į puodą. Tada ateina eilė salierui ir česnakui. Jei trūksta, aišku, įpilame šiek tiek aliejaus.
3. Į puodą su mėsa ir apkeptomis daržovėmis sudedame ir visus likusius prieskonius – džiovintus baravykus, rozmariną, čiobrelius, įberiame šiek tiek druskos. Ir viską užpilame alumi. Jei alus neapsemia mėsos, įpilame dar papildomai daržovių ar jautienos sultinio. Čia gal net toks teorinis pasakymas, nes vis tiek vėliau vis įpilsim šiek tiek vandens.
4. Puodą uždengiame dangčiu, troškiname ant mažos ugnies kokias 3 valandas. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir kristi nuo kaulo. Kaip ir bet koks jautienos troškinys, taip ir šis yra geresnis kitą dieną.
5. Likus kažkur pusvalandžiui iki troškinimo pabaigos (jei valgome tą pačią dieną), imamės košės. Išverdame pastarnokus su bulvėmis. Pasiliekame stiklinę vandens, kuriame virė daržovės. Likusį vandenį nukošiame. Viską sugrūdame, įdedame sviesto, grietinės ar graikiško jogurto. Jei matome, kad norisi skystesnė košės, įpilame to skysčio, kuriame virė daržovės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai