Ingredientai
- Briuselio kopūstai: (šviežių) 400 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 1 valg. š.
- Pomidorai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis džiovinto
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltos
Kaip gaminti
- Užvirkite puode vandenį, pasūdykite jį. Sudėkite nuplautus ir per pusę perpjautus briuselinius kopūstus. Virkite apie 10 minučių.
- Tuo metu aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną.
- Verdantį vandenį užpilkite ant pomidorų, kiek palaikykite, paskui nupilkite jį ir perliekite šaltu, kad atvėstų. Nulupkite odelę.
- Luptą pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Nupilkite išvirusių briuselinių kopūstų vandenį.
- Į puodą su virtais kopūstais sudėkite pakepintą svogūną, pjaustytą pomidorą, berkite šiek tiek druskos, džiovintą baziliką bei maltą aitriąją papriką.
- Viską gerai išmaišykite ir šiek tiek patroškinkite uždengtame puode ant labai silpnos ugnies (tam, kad neprisviltų, pakaks iš pomidorų išsiskyrusių sulčių).
- Skanu su paskrudinta juodos duonos riekele.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita