Ingredientai
- Sviestas 150 g pagrindui
- Miltai 190 g 90 g įprastų kvietinių ir 100 g rupių; pagrindui
- Cukrus 90 g pagrindui ir dar 1/4 stiklinės įdarui
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. po šaukštelį pagrindui ir įdarui
- Lazdynų riešutai 150 g rupiai maltų; pagrindui
- Maskarponės sūris 250 g įdarui
- Varškė 180 g įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. įdarui
- Obuoliai 3 vnt. jei mažesni, tada 4; įdarui
- Cinamonas 2 arbat. š. įdarui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
2. Pirštais trinkite sviestą su abiejų rūšių miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir riešutais, kol masė taps panaši į trupinius.
3. 20 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite 2/3 trupinių, šiek tiek paslėkite. Kepkite 10 minučių.
4. Kol pagrindas kepa, paruoškite įdarą. Vidutiniame dubenyje maskarponę sumaišykite su varške, kiaušiniais, cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Man tai patogiausia daryti maisto smulkintuvu – taip įdaras tampa itin kreminės konsistencijos.
5. Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
6. Ant iškepusio pagrindo sukrėskite varškės masę, ant viršaus suberkite obuolius. Apibarstykite likusiais trupiniais, kiek paspauskite ir kepkite 30–40 minučių, kol viršus paskrus.
7. Leiskite pyragui atvėsti kepimo formoje. Tiekite šaltą arba kambario temperatūros – vieną, su ledais ar plakta grietinėle.