Ingredientai
- Tunas 2 vnt. skardinės savo sultyse
- Šaldytos šparaginės pupelės 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt. virtas
- Bulvės 2 vnt.
- Salotos 1 vnt. ryšulėlis traškių salotų lapelių
- Alyvuogės 40 g juodųjų be kauliukų
- Kaparėliai 1 arbat. š.
- Pomidorai 4 vnt. vyšniniai
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Balzaminis actas 1 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Šparagines pupeles atšildykite, perpjaukite į 2–3 dalis ir trumpai apkepkite aliejuje, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
3. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
4. Nuo tuno nupilkite sultis.
5. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
6. Ant viršaus dėkite bulves, pomidorų puseles, atvėsintas šparagines pupeles, kiaušinio ketvirčius, krėskite tuną, berkite alyvuoges ir kaparėlius, svogūnų žiedus.
7. Salotas pagardinkite pipirais, pasūdykite, apliekite aliejaus ir balzaminio acto užpilu (3 dalys aliejaus, viena acto).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita