Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. atskirkite trynius nuo baltymų - vafliams
- Miltai 300 g vafliams
- Soda 0,5 arbat. š. maistinės - vafliams
- Cukrus 200 g 2 valg. š. „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“ - vafliams ir 150 g - karameliniam padažui
- Sviestas 100 g 50 - ištirpinto - vafliams ir 50 - karameliniam padažui
- Pienas 600 ml vafliams
- Sirupas 2 valg. š. „Dansukker“ šviesiojo sirupo - karameliniam padažui
- Grietinėlė 300 ml plakamosios - karameliniam padažui
- Druska 1 žiupsnelis karameliniam padažui
Kaip gaminti
- Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
- Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
- Galiausiai sudėkite baltymus.
- Vaflius kepkite vaflinėje.
- Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.
Karamelės padažas su druska:
- Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
- Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita