Ingredientai
- Sviestas 150 g tešlai
- Cukrus 100 g tešlai
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys tešlai
- Miltai 300 g tešlai
- Kepimo milteliai 5 g tešlai
- Varškė 700 g varškės masei
- Sutirštintas pienas 385 g skardinė saldinto, varškės masei
- Grietinėlė 150 ml riebios, varškės masei
- Želatina 3 valg. š. varškės masei
- Rudasis cukrus 3 valg. š. varškės masei
- Citrinos 1 vnt. vienos žaliosios citrinos sulčių, varškės masei
- Mėlynės 500 g varškės masei
Kaip gaminti
1. Du šaukštus želatinos užpilkite puse stiklinės šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Likusią želatiną nedideliame vandens kiekyje išbrinkinkite atskirame dubenyje.
2. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Suberkite su vaniliniu cukrumi sumaišytą cukrų, įmuškite kiaušinio trynį, suberkite kepimo miltelius bei miltus. Masę trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Paskleiskite juos kepimo skardoje ir 15 minučių pašaukite į 200°C karštumo orkaitę. Iškepusį paplotį atvėsinkite.
3. Varškę ištrinkite šaukštu. Sukrėskite sutirštintą pieną, supilkite žaliosios citrinos sultis ir gerai išmaišykite.
4. Elektriniu plakikliu standžiai išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Toliau maišydama plona srovele supilkite didesnį kiekį karšto vandens vonelėje ištirpintos ir atvėsintos želatinos. Masę sukrėskite ant papločio ir padėkite į šaldytuvą. Kai pradės stingti, ant viršaus užpilkite su ruduoju cukrumi trintų mėlynių (į masę prieš tai įmaišykite likusią ištirpintą želatiną), tada pyragą dar kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
5. Tiekdama viršų apibarstykite sveikomis mėlynėmis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų