Ingredientai
- Cukrus 400 g 200 g tešlai ir 200 g įdarui
- Sviestas 300 g tešlai
- Miltai 300 g tešlai
- Kakava 50 g tešlai
- Kepimo milteliai 10 g tešlai
- Varškė 500 g įdarui
- Kiaušiniai 4 vnt. įdarui
- Serbentai 100 g juodieji serbentai arba kitokios šviežios ar šaldytos uogos - įdarui
- Krakmolas 40 g įdarui
- Šokoladas 150 g baltasis
Kaip gaminti
1. Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įmaišykite miltus bei kepimo miltelius, gerai išminkykite ir užšaldykite.
2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, sumaišykite su varške ir sutrinkite blenderiu.
3. Kiaušinių baltymus sumaišykite su krakmolu, išplakite iki putų ir kartu su uogomis įmaišykite į varškės masę.
4. Didžiąją atšaldytos tešlos dalį įtarkuokite į skardą (geriausia - stačiakampio formos skarda aukštais kraštais), dėkite varškės įdarą ir ant viršaus užtarkuokite likusią tešlos dalį.
5. Apie 45 min. kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
6. Prieš tiekiant pyragą apliekite ištirpintu šokoladu.
Skanaus!