Ingredientai
- Miltai 250 g tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
- Varškė 250 g tešlai
- Cukrus 100 g tešlai
- Vanilinis cukrus 10 g tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Aliejus 1 valg. š. tešlai
- Sviestas 50 g tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Uogos: (mėgstamų - įdarui) 400 g
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
- Iš pradžių pagaminkite varškės tešlą: ištirpinkite sviestą ant nedidelės ugnies; varškę pertrinkite per sietelį, kad joje nebūtų gumulėlių.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, tuomet sudėkite sutrintą varškę ir ištirpintą sviestą.
- Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ir supilkite į tešlą.
- Uogas, kurios bus skirtus įdarui, nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi. Keletą pasilikite papuošimui.
- Tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite. Viena dalimi išklokite aliejumi pateptą kepimo skardą, padarydamos kraštelius. Tuomet sudėkite uogas, ir jas uždenkite likusia tešla.
- Pyragą papuoškite likusiomis uogomis ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių 30 minučių iki pyragas įgaus auksinę spalvą.