Ingredientai
- Miltai 1 st. 1,5 - tešlai
- Cukrus 1 st. 0,5 - tešlai ir trečdalis stiklinės - įdarui
- Kiaušiniai 7 vnt. 1 - tešlai ir 6 - įdarui
- Sviestas 100 g tešlai
- Pienas 1 valg. š. tešlai
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. tešlai
- Sūris 500 g maskarponės ir varškės - įdarui
- Citrinos 1 vnt. nutarkuotos žievelės - įdarui
- Pudingas 1 vnt. pakelis vanilinio miltelių - įdarui
- Grietinėlė 300 ml įdarui
- Vyšnios 500 g įdarui
- Brendis: (įdarui) 50 ml
- Jogurtas 100 ml įdarui
Kaip gaminti
- Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite ant lentos su tarkuotu sviestu, įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą šalto pieno ir kapokite peiliu, kol neliks sausų miltų.
- Iš tešlos suformuokite rutulį, jį susukite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
- Iš tešlos iškočiokite norimo dydžio lakštą, įklokite jį į formą, subadykite šakute, užberkite žirnių arba pupų, kad tešlą neišsipūstų, ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Atvėsinkite.
- Iš vyšnių išimkite kauliukus, užpilkite jas brendžiu ir palaikykite. Sūrį kelis kartus permalkite mėsmale ir sumaišykite su maskarpone.
- Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su cukrumi, suberkite pudingo miltelius, nutarkuotą citrinos žievelę ir sumaišykite su varškės bei sūrio mase.
- Atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę, plaktus baltymus.
- Paruoštą varškės masę sukrėskite ant apkepusio tešlos lakšto, išdėliokite nuvarvintas vyšnias ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite apliejusi jogurtu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita