Ingredientai
- Juodasis šokoladas 150 g šokoladiniams putėsiams
- Sirupas 6 valg. š. 4 valg. š - „Dansukker“ šviesiojo sirupo - šokoladiniams putėsiams ir 2 valg. š. - marinuotoms braškėms
- Grietinėlė 300 ml plakamosios - šokoladiniams putėsiams
- Kiaušiniai 3 vnt. trynius atskirkite nuo baltymų - šokoladiniams putėsiams
- Sūris 200 g kreminio sūrio - kreminio sūrio sluoksniui
- Miltelinis cukrus 60 g „Dansukker“ cukraus miltelių - kreminio sūrio sluoksniui
- Citrinų kremas:(kreminio sūrio sluoksniui) 2 valg. š.
- Braškės 150 g marinuotoms braškėms
- Žalioji citrina 1 vnt. sultys ir žievelė - marinuotoms braškėms
- Sausainiai 6 vnt. 6 - 8 avižiniai
Kaip gaminti
Šokoladiniai putėsiai:
- Dubenėlyje virš vandens ištirpinkite šokoladą, supilkite šviesųjį sirupą.
- Iki standumo išplakite grietinėlę. Atidėkite į šalį.
- Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
- Lengvai paplakite trynius ir supilkite į šokoladą.
- Šokoladą supilkite į plaktą grietinėlę, tuomet sudėkite baltymus. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kreminis sūris:
- Išplakite kreminį sūrį, cukraus miltelius ir citrinų kremą.
Marinuotos braškės:
- Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas supjaustykite. Nulupkite žaliąją citriną, išspauskite sultis. Žievelę ir sultis sumaišykite su uogomis, supilkite šviesųjį sirupą.
Sluoksniavimas:
- Sutrupinkite avižinius sausainius. Į stiklines sluoksniais sudėkite putėsius, kreminio sūrio mišinį, uogas ir sutrupintus sausainius. Papuoškite uogomis.
Receptas DANSUKKER
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Cukrus „Dan Sukker“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita