Ingredientai
- Datulės 200 g be kauliukų
- Migdolų pienas 310 ml
- Alyvuogių aliejus 180 ml
- Linų sėmenys 2 valg. š. traiškytų
- Miltai 200 g
- Rudasis cukrus 140 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Vyšnios 175 g šaldytų
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
2. Naudojame 11×22 cm skardą (7–8 cm aukščio). Rankose suglamžome kepimo popierių ir juo išklojame kepimo skardą.
3. Datules supjaustome stambiais gabaliukais ir dedame į puodą kartu su 2 šaukštais traiškytų linų sėmenų, pilame migdolų pieną. Užverdame ir paverdame ant vidutinės ugnies porą minučių. Leidžiame pravėsti ir pilame į elektrinį smulkintuvą, tada išsukame iki vientisos masės. Pilame alyvuogių aliejų ir dar kartą išsukame.
4. Persijojame miltus ir sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais, soda ir druska. Pilame datulių masę į sausus ingredientus ir gerai išmaišome. Suberiame vyšnias tiesiai iš šaldiklio ir lengvai išmaišome. Gautą masę sudedame į paruoštą skardą.
5. Kepame lygiai valandą. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis