Ingredientai
- Aguonos 300 g
- Miltai 0,5 puodelis viso grūdo speltos
- Kokosų miltai 0,25 puodelis
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Linų sėmenys 3 valg. š. maltų
- Vanduo 5 valg. š.
- Rudasis cukrus 0,5 puodelis
- Avinžirnių skystis 0,5 puodelis
- Kondensuotas pienas 230 ml veganiško kokosinio
Kaip gaminti
1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu ir palikite mirkti bent 4 val. arba per naktį.
2. Išbrinkusias aguonas sudėkite į sietelį ir palikite šiek tiek pastovėti, kad nuvarvėtų vanduo.
3. Nuvarvintas aguonas sudėkite į virtuvinį kombainą ir kelias minutes malkite, kol aguonos pradės baltuoti.
4. Linų sėmenis sumaišykite su vandeniu ir palikite brinkti apie 10 min.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, o kitame dubenyje cukrų išplakite su išbrinkusiomis linų sėmenimis. Į cukrų įmaišykite aguonas, o po to miltus.
6. Skystį nuo avinžirnių išplakite (kol susidarys balta standi masė, panaši į kiaušinio baltymus) ir lėtai, atsargiai įmaišykite į aguonų mišinį.
7. Kepimo skardą ištepkite aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.
8. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 40–45min. (jei skarda didesnė ir pyragas plonesnis) arba 50–55 min. (jei skarda mažesnė ir pyragas storesnis).
9. Atvėsusį pyragą subadykite šakute, ant viršaus pilkite kondensuotą pieną ir prieš valgant bent kelioms valandoms palikite šaldytuve, geriausia nakčiai.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos