Ingredientai
- Miltai 3 puodelis pyragui
- Cukrus 1 puodelis pyragui
- Druska 0,25 arbat. š. pyragui
- Kepimo milteliai 3 arbat. š. pyragui
- Apelsinų sultys 2 puodelis pyragui
- Vanilės ekstraktas 0,25 arbat. š. pyragui; ir dar tiek pat kremui
- Apelsinų aromatas 2 g pyragui
- Saulėgrąžų aliejus 0,25 puodelis pyragui
- Kokosų pienas 4 st. riebaus; kremui
- Agavų sirupas 1 valg. š. kremui
Kaip gaminti
Iškepkite pyragą:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.
3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.
4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.
Pagaminkite kremą:
1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.
2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.
3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.
4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos