Ingredientai
- Speltų miltai 1 puodelis šviesių
- Kakava 0,5 puodelis natūralios
- Avižiniai dribsniai 2 puodelis pilno grūdo
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Vanduo 1,5 puodelis
- Kokosų aliejus 8 valg. š. tirpinto
- Rudasis cukrus 0,5 puodelis
- Avinžirnių skystis 40 ml
- Graikiniai riešutai 4 sauja
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių temperatūros.
2. Vieną puodelį avižinių dribsnių sumalkite elektriniu smulkintuvu, o kitą suplakite su vandeniu.
3. Į elektrinio maišytuvo indą berkite sijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, maltus avižinius dribsnius ir išmaišykite. Pilkite kokosų aliejų ir išmaišykite. Galiausiai supilkite avižinių dribsnių ir vandens mišinį, avinžirnių nuovirą ir darsyk išmaišykite.
4. Į gautą masę berkite 2 saujas graikiškų riešutų ir išmaišykite, kad riešutai tolygiai pasiskirstytų.
5. Tešlą pilkite į kepimo formą, ant viršaus berkite likusius graikiškus riešutus, jei labai juos mėgstate, galite dėti dar daugiau.
6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Iškepusį skanėstą atvėsinkite ant grotelių ir pjaustykite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai