Ingredientai
- Speltų miltai 2 puodelis šviesių
- Kokosų miltai 4 valg. š.
- Kepimo milteliai 2,5 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aguonos 3 valg. š.
- Agavų sirupas 3 valg. š. 2 tešlai ir 1 glajui
- Kokosų palmių cukrus 0,5 st.
- Augalinis pienas 1 puodelis ir dar 3-4 šaukštai glajui
- Citrinos 1 vnt. išspaustos sultys (perpus tešlai ir glajui) ir nutarkuota žievelė (tešlai)
- Apelsinai 0,5 vnt. išspaustos sultys ir nutarkuota žievelė; tešlai
- Kokosų aliejus 0,25 puodelis glajui
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišome sausus produktus ir atidedame į šalį.
2. Nutarkuojame citrinos ir apelsino žieveles, išspaudžiame sultis.
3. Kitame dubenyje sumaišome sultis, augalinį pieną, cukrų, agavų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir žieveles. Į gautą masę įsijojame miltus ir gerai viską išmaišome.
4. Tešlą pilame į pailgą kepimo formą ir kepame iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min. (kol įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis lieka švarus).
5. Glajui pagaminti į nedidelį puodą dedame kokosų sviestą (ne aliejų) ir ant silpnos kaitros išlydome. Supilame likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
6. Gautą masę tolygiai paskirstome ant atvėsusio pyrago, galima papildomai pabarstyti aguonomis, kokosų drožlėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai