Ingredientai
- Juoda duona 250 g ruginės; pagrindui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pagrindui
- Augalinis pienas 180 ml pagrindui
- Datulės 6 vnt. apie 125 g; pagrindui
- Kakava 2 valg. š. pagrindui
- Klevų sirupas 50 ml arba agavų sirupo; pagrindui
- Kokosų pienas 1 vnt. skardin 4 riebaus (palaikykite jį šaldytuve per naktį); kremui
- Cukraus pudra 100 g kremui
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. kremui
- Uogienė 100 g mėgstamos; pertepimui
- Šokoladas 50 g gabaliukų; papuošimui
- Įvairios uogos 1 sauja papuošimui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros.
2. Visus pyrago pagrindo ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės.
3. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite masę. Kepkite apie 10-15 min.
4. Paruoškite kokosų kremą. Atšaldykite dubenį, kuriame plaksite kremą. Išimkite iš šaldytuvo kokosų pieno skardinę ir nuimkite sukietėjusį riebiausią sluoksnį, naudokite tik jį. Plakite apie 1 minutę, o tuomet įpilkite vanilę ir cukraus pudrą. Plakite dar apie minutę.
5. Ant atvėsusio pyrago viršaus tepkite mėgstamą uogienę, o tuomet dosniai paskirstykite plaktą kremą. Puoškite uogomis, šokoladu ar riešutais. Patiekite nedelsiant, kol kokosų kremas nesuskystėjo.