Ingredientai
- Speltų miltai 1 puodelis šviesių
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Cukrus 1 puodelis arba šiek tiek mažiau
- Linų sėmenys 2 valg. š. maltų
- Vanduo 0,75 puodelis šilto
- Obuoliai 6 vnt.
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Avinžirnių skystis 0,3 puodelis
Kaip gaminti
1. Nedideliame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir atidedame į šoną.
2. Obuolius nuskutame, supjaustome kubeliais, sumaišome su citrinos sultimis, kad neparuduotų, ir taip pat atidedame į šoną.
3. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu, paliekame 1-2 min., kad išbrinktų. Tada juos gerai išplakame kartu su cukrumi.
4. Akvafabą plakikliu išplakame atskirame inde, plakame apie 5-7 min., kol susidaro baltos standžios putos. Į jas mentele švelniai įmaišome cukraus masę, o tada miltus. Į gautą tešlą įmaišome obuolius, viską pilame į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi pateptą kepimo formą.
5. Kepame iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (apie 50 min. kepiau režimu su kaitinimu iš viršaus ir apačios, o po to dar 10 min. su kaitinimu iš viršaus ir vėjeliu).
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai