Ingredientai
- Sviestas 4 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt. dideli
- Pievagrybiai 500 g
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Vištienos sultinys 500 ml
- Pienas 250 ml
- Miltai 3 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių
- Petražolės 1 sauja smulkintos šviežios
- Krapai 1 sauja smulkinti švieži
- Grietinė 100 ml
Kaip gaminti
1.Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes pakepkite smulkintus svogūnus.
2.Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5 minutes. Įmaišykite maltą papriką, sojų padažą, sultinį ir virkite 15 minučių.
3.Mažame indelyje sumaišykite miltus su pienu ir po truputį supilkite į visą laiką maišomą sriubą. Virkite dar 15 minučių.
4.Pagardinkite druska, pipirais, citrinų sultimis, smulkintais žalumynais, grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Vengrų