Ingredientai
- Cukinijos 800 g
- Paprikos 1,6 kg perpus geltonųjų ir raudonųjų
- Alyvuogių aliejus 200 ml
- Actas 150 ml obuolių
- Balzaminis actas 60 ml
- Sojos padažas 50 ml
- Česnakai 5 skiltelės
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Atskirame inde paruoškite marinatą iš sumaišyto alyvuogių aliejaus, obuolių ir balzaminio acto.
2. Supjaustykite daržoves vienodo dydžio gabalėliais ir sudėkite į plastikinį maišelį be skylučių. Tuomet įspauskite smulkiai supjaustytą česnaką, pabarstykite prieskoniais, supilkite sojų padažą ir pagamintą marinatą. Maišelį uždarykite ir gerai papurtykite, kad viskas jame susimaišytų. Palikite marinuotis 15 minučių.
3. Vėliau suverkite ant iešmelių ir virš žarijų kepkite apie 10 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Vakarėlis