Ingredientai
- Bulvės 8 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 100 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 arbat. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Slyvos 16 vnt.
- Sausainiai 5 vnt. forminiai 0,5 pakelio
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
- Lydytas sviestas: 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Lydytą vėsų sviestą šakute suplakite su kiaušiniu, supilkite ant bulvių. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą (jeigu limpa prie rankų, įberkite miltų).
2. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu. Po žiupsnelį gautos masės įberkite į kiekvieną slyvos puselę, tada po dvi jas suspauskite.
3. Aliejumi pateptomis rankomis imkite po gumulėlį bulvių masės, suvoliokite rutulį, pirštais iš jo delne suformuokite ploną paplotėlį. Į vidurį dėkite įdarytą slyvą, paplotėlio kraštus lenkite į vidų ir vėl suvoliokite rutulį. Taip gaminkite virtinukus iš visų paruoštų produktų. Virkite pasūdytame vandenyje apie 5 minutes.
4. Sausainius sutrupinkite, sudėkite į polietileno maišelį ir mediniu grūstuvu smulkiai sutrinkite. Suberkite į dubenį, supilkite lydytą sviestą, suberkite miltelinį cukrų ir pirštais suformuokite lipnius trupinius.Virtinius apibarstykite saldžiais trupiniais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita