Ingredientai
- Vištiena 400 g filė
- Morkos 2 vnt.
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Kuskusas 1 st. virto
- Svogūnai 1 vnt.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. pagal skonį
- Sezamo sėklos 50 g skrudintų
- Daržovių sultinys 70 ml
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite ir stambiai supjaustykite.
2. Svogūną ir salierus susmulkinkite, morkas nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis.
3. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite vištieną ir maišydama apkepkite iš visų pusių.
4. Tada supikite sultinį, suberkite morkas, salierus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 min., kol mėsa suminkštės, bet daržovės liks traškios.
5. Į keptuvę supilkite sojų padažą, pagal skonį įberkite pipirų ir cukraus.
6. Krakmolą sumaišykite su trečdaliu stiklinės šalto vandens, supilkite į patiekalą ir vėl užvirkite.
7. Tiekite su puriai išvirta kuskuso koše apibarsčiusi skrudintomis sezamų sėklomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita