Ingredientai
- Vištiena 600 g gali būti šlaunelė, blauzdelė ir dalis krūtinėlės
- Pievagrybiai 150 g
- Moliūgai 300 g
- Sviestas 1 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Vynas 100 ml sauso
- Daržovių sultinys 100 ml natūralaus
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Medus 1 valg. š.
- Petražolės 2 vnt. kelios šakelės
Kaip gaminti
1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, didesnes dalis susmulkinkite. Visus vištos gabalėlius pagal skonį pasūdykite, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais ir gerai įtrinkite.
2. Moliūgą nuplaukite, nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
3. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, kotelius nuvalykite ir supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais.
4. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte sviesto, kol dailiai pagels, tada sumeskite moliūgų gabalėlius ir pievagrybių griežinėlius, supilkite vyną, sultinį, sudėkite vištienos gabaliukus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. Tiekite su mėgstamu garnyru.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita