Ingredientai
- Vištiena 500 g viščiukų blauzdelių
- Garstyčios 1 valg. š. grūdėtųjų
- Alyvuogių aliejus 1 st. 0,5
- Balzaminis actas 2 valg. š. 1,5
- Apelsinai 1 vnt. 0,5 nutarkuotų žievelių ir sulčių
- Citrinos 1 vnt. 0,5 nutarkuotų žievelių
- Aitrioji paprika 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Šparaginės pupelės 1 vnt. pakuotė šaldytų
- Balzaminis padažas: mėgstamo pagal skonį 1 vnt.
Kaip gaminti
- Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite.
- Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika.
- Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes.
- Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos. Apšlakstykite balzaminiu padažu.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita