Ingredientai
- Faršas 500 g 500 - 600 vištienos filė
- Morkos 2 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. didelės
- Paprikos 1 vnt. saldžioji
- Pipirai 1 žiupsnelis keli kvapnieji
- Druska 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 2 g žiupsnelis pagal skonį
- Vištienos sultinys 1 vnt. kubelis
- Laurų lapai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Karis 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepkite faršą. Paskaninkite pipirais, druska, kariu ir vištienos prieskoniais.
2. Didesniame puode užvirkite 1,5–2 l vandens, įmeskite kelis laurų lapelius, kvapiųjų pipirų, kubelį sultinio ir sudėkite apkeptą faršą, pjaustytas morkas.
3. Sriubą virkite 10–15 minučių, tuomet suberkite pjaustytas cukinijas, paprikas ir virkite dar 10–15 minučių, kol daržovės suminkštės.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė