Ingredientai
- Faršas 350 g 350 - 400 vištienos
- Grikiai 1 st. virtų
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Aliejus 4 valg. š.
- Grietinėlė 300 g riebios
Kaip gaminti
1. Vištienos faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, virtais grikiais ir kiaušiniu. Pagardinkite pipirais, žolelėmis ir druska.
2. Iš paruošto faršo formuokite nedidelius kotletus ir kepkite ant mažos ugnies, kol gražiai parus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, vėl pagardinkite žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 15 minučių. Troškindami kotletus nuolat vartykite.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė