Ingredientai
- Vištiena 400 g faršas
- Grikiai 1 st. virti
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š. kepti
- Grietinėlė 300 g riebi
Kaip gaminti
- Svogūną smulkiai sutarkuokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Į dubenį dėkite vištienos faršą, svogūną, virtus grikius, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska. Gerai išmaišykite. Iš masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
- Kepkite ant nedidelės ugnies 3–4 minutes, kol gražiai apskrus. Į keptuvę su kotletais supilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirais ir troškinkite apie 10 minučių, dažnai vartydami.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė