Ingredientai
- Vištiena 500 g didesnė krūtinėlė
- Duona 1 vnt. pusė baltos prancūziškos bandelės
- Pienas 125 ml
- Sviestas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt. 2 tryniai, kiaušinio baltymas
- Džiūvėsiai 60 g 2 saujelės
- Apelsinai 1 vnt. ir trečdalis šaukštelio nutarkuotos žievelės
- Salotos 30 g saujelė įvairių mažų salotų lapelių (burokėlių, gražgarsčių)
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų, baltųjų
Kaip gaminti
1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį.
2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją žievelės dalį ir supjaustykite apelsiną griežinėliais.
3. Bandelę sutrupinkite, užpilkite pienu, kai suminkštės, nuspauskite ir sumeskite į indą su vištiena. Ten pat sudėkite sviestą, įmuškite trynius, gerai išminkykite, įberkite šaukštą džiūvėsėlių, nutarkuotą apelsinų žievelę. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, tada šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą.
4. Rankomis suformuotus kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min.
5. Tiekite su apelsinų griežinėliais ir salotų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita