Ingredientai
- Makaronai 225 g grikinių miltų
- Vištienos krūtinėlė 175 g virtos
- Vištienos sultinys 1200 ml
- Laiškiniai svogūnai 3 vnt.
- Sojų padažas 4 valg. š.
- Medus 2 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. 0,5
- Petražolės 1 valg. š. smulkintų šviežių lapelių
- Sezamų aliejus 1 arbat. š.
- Aliejus 1 arbat. š. saulėgrąžų
- Imbieras 1 arbat. š. 0,5 šviežių, tarkuotų
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
2. Storasieniame puode įkaitinkite abiejų rūšių aliejų. Sudėkite sugrūstą česnaką, susmulkintą aitriąją papriką, imbierus, smulkiai supjaustytus svogūnėlius ir, nuolat maišydami, kepinkite 3 min. Supilkite sojų padažą, medų, sultinį. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 3 min.
3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite makaronus, juostelėmis supjaustytą virtą mėsą ir petražoles, įberkite pipirų. Jei reikia, prieš patiekiant sriubą pakaitinkite.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita