Ingredientai
- Bulvės 2 kg (salotoms)
- Svogūnai 1 vnt.
- Agurkai 6 vnt. (marinuoti, vidutinio dydžio) (salotoms)
- Vištienos sultinys 250 ml (tinka ir daržovių) (salotoms)
- Vyno actas 3 valg. š. (baltasis) (salotoms)
- Garstyčios 2 valg. š. (grūdėtosios "Diijon") (salotoms)
- Majonezas 200 g (salotoms)
- Marinuotų agurkų skystis 1 valg. š. (šlakelis) (salotoms)
- Lašiša 1 kg (filė)
- Druska 100 g (lašišai)
- Cukrus 150 g (lašišai)
- Citrinos žievelė 1 vnt. (lašišai)
- Svogūnų laiškai 50 g (lašišai)
- Krapai 50 g (lašišai)
- Pipirai 1 žiupsnelis (5 pipirų mišinys) (lašišai)
Kaip gaminti
- Pasūdytame vandenyje išvirkite bulves su lupena. Išvirus jas atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais
- Tuomet užvirkite sultinį ir jame 2-3 minutes virkite smulkiai supjaustytą svogūną. Praėjus porai minučių supilkite actą, nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti. Atvėsinus, sultinį pilkite ant bulvių ir leiskite šiek tiek pastovėti.
- Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus ir dėkite į bulvių masę.
- Atskirai paruoškite padažą. Majonezą išmaišykite su šlakeliu marinuotų agurkų skysčio. Pilkite viską į salotas ir gerai išmaišykite. Leiskite padažui gerai įsigerti į salotas, o tuo metu papuošimui galite smulkiai supjaustyti šviežių svogūno laiškų.