Ingredientai
- Jautiena 1 kg
- Svogūnai 2 vnt. galite keisti keliais porų stiebais, bus švelnesnis ir įdomesnis skonis
- Salierų stiebai 3 vnt.
- Morkos 2 vnt. didesnės
- Pievagrybiai 300 g
- Aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Pomidorų tyrė 2 valg. š.
- Vynas 200 ml raudonojo
- Jautienos sultinys 500 ml
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Vorčesterio padažas 2 arbat. š. nebūtina, bet labai rekomenduojama
- Laurų lapai 5 vnt.
- Čiobreliai 1 arbat. š. šviežių arba džiovintų
Kaip gaminti
1. Jautieną supjaustykite kubeliais, apšlakstykite aliejumi, dėkite druskos, juodųjų pipirų ir apie pusvalandį kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Puode kelias minutes kartu su sviestu, šaukštu aliejaus, lauro lapais ir čiobreliais patroškinkite stambiai supjaustytas morkas ir salierus. Įdėkite ir išmaišykite miltus, tada pilkite trintus pomidorus ir Vorčesterio padažą (jei naudojate). Galiausiai supilkite jautienos sultinį ir vyną.
3. Kai užvirs dėkite apkeptą jautieną, nedidelėje kaitroje viską troškinkite orkaitėje tam tinkančiame, dangčiu uždengtame puode apie valandą. Pievagrybius galima dėti kartu su jautiena, bet geriausia – likus maždaug 15 min, kad visiškai nesuvirtų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai