Ingredientai
- Agurkai 1 vnt. ilgavaisis
- Žiediniai kopūstai 1 vnt.
- Ridikai 300 g
- Krapai 50 g padažui: pora saujų
- Svogūnų laiškai 30 g padažui: sauja
- Citrinos 1 vnt. padažui: šaukštas citrinų sulčių
- Grietinė 100 g padažui
- Medus 1 arbat. š. padažui; arba klevų sirupo
- Druska 1 arbat. š. padažui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius.
2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus, paskui – žiedinius kopūstus, ant viršaus – ridikėlius. Puoškite krapų šakelėmis ir svogūnų laiškais.
3. Padažą geriausia gaminti elektriniu smulkintuvu arba kokteilių plaktuvu: visus jam skirtus produktus sudėkite į vieną indą ir sutrinkite iki vienalytės masės. Padažą patiekite atskirame indelyje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita