Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 1 vnt. gūžė
- Paprikos 2 vnt. geltonųjų paprikų ankštys
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Alyvų aliejus 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 50 g sauja susmulkintų
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kopūstą išskirstykite žiedynėliais. Juos pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite žalumynais. Sudėkite į dubenėlį, užpilkite plaktais kiaušiniais ir gerai išmaišykite.
2. Svogūnus ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite stambokais gabaliukais.
3. Kopūstų žiedynėlius pakaitomis su svogūnų ir paprikų gabaliukais suverkite ant medinių iešmelių. Paruoštus vėrinukus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ar ant žarijų. Prieš patiekdamos apšlakstykite citrinų sultimis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita