Ingredientai
- Žuvis 500 g šviežios baltos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Avižiniai dribsniai 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Morkos 1 vnt.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį mėgstamų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pienas 1 st.
- Grietinė 2 valg. š.
- Aliejus 100 ml kepimui
Kaip gaminti
1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite.
2. Svogūną, česnakus ir morką nulupkite. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, morką sutarkuokite.
3. Visas daržoves, iki dailiai pagels, pakepinkite karštuose riebaluose, tada atvėsinkite ir sukrėskite į žuvies masę.
4. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite avižinius dribsnius, sukrėskite grietinę, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.
5. Žuvies masę šaukštu krėskite į keptuvę ir iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.
6. Tiekite su mėgstamu padažu ir šviežių daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita