Ingredientai
- Žuvis 300 g filė
- Pomidorai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. po pusę raudonos ir geltonos paprikos
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį - baltųjų pipirų
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Aliejus 4 valg. š. kepimui
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Rozmarinai 10 g šakelė
- Vynas 50 ml baltojo sauso
- Špinatai 200 g šviežių
Kaip gaminti
1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
2. Keptuvėje su aliejumi ir rozmarinų šakele pakepinkite svogūną, suverskite smulkintas daržoves, supilkite vyną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, bet neužvirkite.
3. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Tada kepkite apie 10 min. uždengtoje keptuvėje karštame svieste.
4. Tiekite pašildytoje lėkštėje su daržovėmis ir troškintais špinatais. Puoškite šviežių žalumynų šakele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita