Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 09 27

Į Ispaniją išvykęs Antanas Kavaliauskas: „Iš „Lietuvos ryto“ sklido kalbos, kad neatitinku jų lygio“

Praėjusį sezoną puikiai Ramūno Butauto treniruojamoje Rygos VEF ekipoje rungtyniavęs Antanas Kavaliauskas BasketZone.lt portalui papasakojo apie praėjusį sezoną, lūkesčius, kurie laukia ateinančio sezono metu Bilbao „Gescrap Bizkaia“ klube, ir Lietuvos rinktinės pasirodymą Europos čempionate.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / sportoakimirka.lt nuotr.

– Po sėkmingo sezono VEF klube pasirašėte sutartį su Bilbao ekipa. Kas lėmė apsisprendimą rungtyniauti Ispanijoje? Ar ilgai svarstėte šį pasiūlymą?

– Kiekvieno krepšininko svajonė yra rungtyniauti aukščiausiu lygiu. Ispanijos krepšinio lyga – būtent tokia, kurioje žaidžiamas aukščiausio lygio krepšinis Europoje. Neslėpsiu, rungtyniavimas tokioje lygoje bus iššūkis man. Tačiau aš mėgstu priimti iššūkius. Kalbant apie vasarą, buvimas laisvu agentu buvo pakankamai įdomi patirtis. Buvo kalbų su tikrai garsiais Europos klubais, tačiau jos ir liko tik kalbomis. Galiausiai pasirinkau Ispaniją, nes ši šalis man artima.

Kadangi nemažai žaidėjų prie komandos prisijungė tik po Europos čempionato, klubo vadovybė konkrečių tikslų kol kas neiškėlė.

– Ar Rygos klubas siūlė pasilikti?

Taip, sulaukiau pasiūlymo likti VEF klube. Rygos klubas yra labai geras, rungtyniauja stipriose lygose: tiek Europos taurėje, tiek VTB Jungtinėje lygoje. Trenerių štabas taip pat nuostabus, suteikia geras sąlygas tobulėti, sutariau gerai ir su klubo vadovybe. Visgi man norėjosi pakeisti aplinką, išbandyti save kitur ir Bilbao klubas suteikė tokią galimybę.

– Ar sulaukėte susidomėjimo iš „Žalgirio“ arba „Lietuvos ryto“ klubų?

„Žalgiris susidomėjimo nerodė. Su „Lietuvos rytu“ kalbos vyko, tačiau susitarti neišėjo. Juolab, kad iš vilniečių stovyklos teko girdėti sklindančių gandų, jog man vietos, nepaisant pastebėto gero žaidimo Rygoje, kol kas nėra – buvo sakoma, kad mano žaidimas neatitinka Vilniaus klubo lygio.

– Ko tikitės iš naujo gyvenimo etapo – žaidimo Bilbao ekipoje?

Noriu turėti galimybę rungtyniauti su stipriomis komandomis, pajėgiais žaidėjais bei padėti komandai iškovoti kuo daugiau pergalių. Visą kitą susitvarkys savaime.

– Ar jau spėjote apsiprasti naujoje komandoje?

Taip, apsipratau gan lengvai. Su nemaža dalimi komandos draugų buvau susidūręs praėjusiais metais rungtyniaudamas Europos taurėje, kuomet vilkėjau Rygos klubo marškinėlius. Galiu pasakyti tik tiek, jog komandos nariai tikrai draugiški. Be to, visi – aukšto lygio profesionalai.

– Kaip vertinate pasirengimą sezonui?

Kiekviena komanda sezonui rengiasi skirtingai, tačiau tai ir yra įdomu. Bilbao klube dirba aukšto lygio specialistai, kurie daro viską, kad pasirengimas būtų maksimaliai geras.

Iš vilniečių stovyklos teko girdėti sklindančių gandų, jog man vietos, nepaisant pastebėto gero žaidimo Rygoje, kol kas nėra – buvo sakoma, kad mano žaidimas neatitinka Vilniaus klubo lygio.

– Gal jau žinote ateinančio sezono komandos tikslus?

Kadangi nemažai žaidėjų prie komandos prisijungė tik po Europos čempionato, klubo vadovybė konkrečių tikslų kol kas neiškėlė.

– Su kuriuo žaidėju geriausiai sutariate?

Geriausiai sutariu su Dairiu Bertaniu, su kuriuo pastaruosius du sezonus kartu žaidėme Rygos VEF komandoje. Bet kaip jau minėjau, atmosfera komandoje tikrai gera, visi labai draugiški ir gerai sutaria.

– Kokį įspūdį jums paliko Lietuvos nacionalinės krepšinio komandos pasirodymas Slovėnijoje?

Slovėnijoje vyrai pademonstravo tikrą kovą – žaidė iki paskutiniųjų. Komandos atsidavimas ir pasiaukojimas buvo labai dideli, o sidabro medaliai – laimėjimas visai Lietuvai.  

– Kokiu balu įvertintumėte rinktinės žaidimą?

Duočiau penkiolika balų iš dešimties (šypsosi, – aut. past.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas