Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 07 14 /18:24

Ekstremalių pojūčių pasigedę krepšininkai veržėsi į atvirą jūrą

Šeštadienį pajūryje treniruotis pradėję Lietuvos krepšinio rinktinės nariai įkvėpimo sėmėsi burlaiviu „Brabander“ plaukiodami po marias.
Rinktinės nariai šeštadienį škuna „Brabander“ išplaukė į atvirą Baltijos jūrą.
Rinktinės nariai šeštadienį škuna „Brabander“ išplaukė į atvirą Baltijos jūrą. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Marių ramybės krepšininkams buvo maža – laivą krantan apsukusį kapitoną Valdemarą Vizbarą jie priprašė dar kartą apsisukti ir praplaukti pro uosto vartus į atvirą jūrą. Olimpiadai besiruošiantys krepšininkai Klaipėdos universiteto mokomąja škuna „Brabander“ turėjo pasiplaukioti po Klaipėdos uostą. Rinktinės nariai kartu su treneriu Kęstučiu Kemzūra drauge pakėlė bures, padėjo jas pritvirtinti. 

Numatytas maršrutas driekėsi iki jūros vartų. Kapitonas V.Vizbaras ties vartais jau buvo apsukęs burlaivį ir jau ketino visą įgulą parplukdyti į Kruizinių laivų terminalą, kur ir švartuojamas „Brabander“. Tačiau krepšinio rinktinės narys klaipėdietis Tomas Delininkaitis garsiai replikavo, koks pasiplaukiojimas, jei neišplaukiama pro jūros vartus. Tai išgirdęs V.Vizbaras staiga pakeitė kursą ir išpildė T.Delininkaičio norą. 

Krepšininkai, nepaisydami bangų veržėsi į škunos pirmagalį. Deividas Dulkys, Martynas Pocius, Renaldas Seibutis bei Tomas Delininkaitis, nepaisydami besitaškančių ir denį plaunančių bangų, garsiai juokdamiesi mėgavosi ekstremaliais pojūčiais. Vėliau R.Seibutis prisipažino, kad pirmą kartą šitaip išplaukė į atvirą jūrą. Ši kelionė, anot jo, geras startas prieš treniruočių stovyklą.

Anot trenerio Kęstučio Kemzūros, šeštadienį ir sekmadienį krepšininkai treniruosis lauke. Bus stebima sportininkų būklė, kaip jie reaguoja į krūvius. Nuo pirmadienio krepšininkai treniruosis salėje Klaipėdos tarptautiniame LCC universitete, ketvirtadienį krepšininkai ilsėsis, o penktadienį ir šeštadienį treniruosis Kaune. Sekmadienį numatytos rungtynės su Rusijos rinktine.

K.Kemzūra teigė, kad rinktinės kapitonui Robertui Javtokui suteiktas poilsis. „Žinau, kad kol kas jis negalės treniruotis, bet gydytojai ieško būdų, kaip jį pastatyti ant kojų. Duosime kelias dienas poilsio – tikimės, kad jis pasveiks“, – teigė K.Kemzūra.

Škunos „Brabander“ kapitonas V.Vizbaras linkėjo krepšininkams sėkmės Londono olimpiadoje. „Svarbu, kad mums nereikėtų daužyti televizorių, nes jie brangiai kainuoja“, – juokėsi jis.

Tradiciniu tampantis „Švyturio“ vyrų krepšinio rinktinės plaukimas jachta skirtas komandinei rinktinės dvasiai ugdyti. Prieš dvejus metus susipažinę su legendine, pasaulį apiplaukusia jachta „Ambersail“, pernai rinktinės vyrai planavo išmėginti tris modernias kruizines jachtas „Jeanneau Sun Odyssey 36i“, tačiau užėjus audrai tik vos spėjo prie jų prisiliesti, tapdami tarsi šių jachtų krikštatėviais. Šiemet buvo plaukiama Klaipėdos universitetui priklausančiu didžiausiu Lietuvoje burlaiviu „Brabander".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas