Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 10 21

M.Brownas palieka Kauną

Į svarbiausią šio sezono mūšį, prasidėsiantį jau rytoj Graikijoje, Kauno „Žalgirio“ kariauna žygiuos be vieno iš savo generolų – Lietuvos čempionų laivą vakar paliko Marcusas Brownas.
M.Brownas praėjusiame sezone buvo išrinktas naudingiausiu LKL finalinės serijos krepšininku.
M.Brownas praėjusiame sezone buvo išrinktas naudingiausiu LKL finalinės serijos krepšininku. / LT nuotr.
Temos: 1 Marcusas Brownas

Remiantis oficialioje kauniečių svetainėje išplatintu pranešimu, 34-erių M.Browno ir „Žalgirio“ keliai išsiskyrė abipusiu susitarimu. 193 cm ūgio atakuojantis gynėjas iki sezono pabaigos bus paskolintas praėjusio sezono Eurolygos finalininkei Tel Avivo „Maccabi“ ekipai.

Naujojo Kauno „Žalgirio“ klubo generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno žodžiais, viena iš pagrindinių M.Browno persikėlimo į Izraelį priežasčių buvo didesnis atlyginimas.

„Viena iš pagrindinių priežasčių buvo finansai. M.Brownas iš „Maccabi“ gavo geresnį pasiūlymą ir klubas netrukdė jam jo priimti“, – pirmadienį „15min“ sakė „Žalgirio“ vadovas, paneigęs, jog Lietuvos čempionams M.Brownas nebetiko dėl pastaruoju metu demonstruotos prastos sportinės formos.

Dairysis NBA lygoje

Rusijos žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog „Žalgirio“ snaiperio persikėlimas į Tel Avivo „Maccabi“ ekipą žydams galėjo kainuoti netoli 2 mln. eurų (beveik 7 mln. litų), tačiau P.Motiejūnas atsisakė komentuoti šią informaciją.

„Žalgirio“ generalinio direktoriaus teigimu, netekęs vieno iš pagrindinių praėjusio sezono pergalių kalvių Kauno klubas leidosi į ekipos pastiprinimo paieškas. Tačiau naujojo komandos Rungtynės prieš „Panathinaikos“ parodys ko mums labiau trūksta – įžaidėjo ar atakuojančio gynėjo. Tikimės, jog naujas žaidėjas mums galės padėti jau kitose Eurolygos varžybose, – sakė P.Motiejūnas.nario iki trečiadienį įvyksiančių grumtynių prieš Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkus tikrai neišvysime.

„Taip greitai tikrai ne. Neskubėsim, norim viską išsiaiškinti. Rungtynės prieš „Panathinaikos“ parodys ko mums labiau trūksta – įžaidėjo ar atakuojančio gynėjo. Tikimės, jog naujas žaidėjas mums galės padėti jau kitose Eurolygos varžybose“, – kalbėjo P.Motiejūnas, užsiminęs, jog paramos „Žalgiriui“ bus dairomasi NBA lygoje neįsitvirtinusių krepšininkų gretose.

M.Kalniečio sugrįžimas

„Žalgirio“ vadovas taip pat patvirtino, jog komandos tikslai, nepaisant visų pastaruoju metu klube vykstančių permainų, nesikeičia – „komandos tikslas yra patekti į stipriausiųjų Eurolygos ekipų 16-tuką“.

Tačiau, žvelgiant iš dabartinės situacijos, tai padaryti nebus taip lengva kaip atrodė sezono pradžioje. Vakar į Graikiją išvykę Lietuvos čempionai pirmosiose Eurolygos varžybose turės verstis be po čiurnos traumos vis dar neatsigavusio ir Kaune likusio komandos kapitono Pauliaus Jankūno. Savaitgalio Baltijos krepšinio lygos varžybose patirto peties sumušimo pasekmes vis dar jaučia ir Ratko Varda.

Vis dėlto žalgiriečių stovykloje vakar buvo ir gerų žinių. Naujojo ekipos stratego Gintaro Krapiko teigimu, Atėnuose jau rungtyniauti turėtų po delnakaulio lūžio atsigavęs Mantas Kalnietis.

Praėjusiame sezone M.Brownas Eurolygoje vidutiniškai per susitikimą surinkdavo po 14,5 taško ir 2,4 atkovoto kamuolio. Gruodį 34-erių amerikietis tapo naudingiausiu turnyro mėnesio žaidėju. M.Brownas taip pat buvo pripažintas naudingiausiu Lietuvos krepšinio lygos finalo serijos žaidėju.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas