Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 23

Moksleivių krepšinio lygos metų treneriai – Tomas Purlys ir Gerda Čečkauskienė

Baigiantis metams Moksleivių krepšinio lyga (MKL) išrinko geriausius 2013 metų trenerį ir trenerę. Balsavime, kuriame dalyvavo visos MKL dalyvaujančios krepšinio mokyklos, triumfavo Tomas Purlys ir Gerda Čečkauskienė. Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos treneris T.Purlys tapo geriausiu metų vaikinų treneriu, o Kėdainių sporto mokyklos trenerė G.Čečkauskienė metų merginų trenere.
 Tomas Purlys ir Gerda Čečkauskienė
Tomas Purlys ir Gerda Čečkauskienė / mkl.lt

„Kiekvienas žmogus turi tikslą. Kiekvienas žaidėjas ar treneris dirba tam, kad būtų geresnis. Šis apdovanojimas man labai malonus ir esu dėkingas Moksleivių krepšinio lygai. Man pasisekė ir aš labai džiaugiuosi, – teigė geriausias metų vaikinų treneris T.Purlys. – Džiugu, kad mano darbą įvertino kolegos, metai tikrai buvo geri.“

36-erių metų T.Purlys pavasarį su 1995 metais gimusių „marčiulioniukų“ komanda tapo Moksleivių krepšinio lygos čempionu, o šį sezoną treniruoja 1996 metais gimusius Š.Marčiulionio akademijos jaunuosius krepšininkus. Treneris 2013 metais kartu su „Lietuvos ryto“ komanda laimėjo jaunimo Eurolygos atrankos turnyrą.

„Man tai buvo geri metai, – kalbėjo T.Purlys. – Galima sakyti, kad jie gerai prasidėjo ir gerai baigėsi, nors buvo ir labai gerų, ir prastesnių epizodų. Mes laimėjome vyriausiųjų čempionatą, o Š.Marčiulionio akademija šio titulo nebuvo laimėjusi 10 ar 12 metų, dėl šio apdovanojimo metai yra išskirtiniai.“

T.Purlys šiuo metu sau kelią tikslą dar sykį kelti į viršų Moksleivių krepšinio lygos nugalėtojų taurę, tačiau ateityje buvęs krepšininkas tikisi pasukti į profesionalų krepšinį.

„Turiu dar vieną iššūkį šį sezoną. Noriu pasiekti viršūnę su 1996 metais gimusiais vaikinais. Tada žiūrėsime į ateitį, kur pasisuks mano karjera, – teigia Š.Marčiulionio akademijos treneris. – Koks turi būti geras treneris? Privalo būti tvarka tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Aš esu draugas už aikštelės ribų, galiu su visais bendrauti įvairiomis temomis, tačiau aikštelėje mes laikome atstumą ir tvarka turi būti. Praėjusį sezoną komandai leidau daug improvizuoti, žinoma, išskyrus gynybą, kur turiu savas taisykles. Šį sezoną, tam kad pasiektume geresnių rezultatų, žaidėjus turiu statyti į tam tikrus rėmus.“

VIDEO: T.Purlio komentaras

Metų vaikinų trenerio rinkimuose 2–3 vietas pasidalijo Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos treneris Mindaugas Bugys ir Palangos sporto centro treneris Regimantas Juška.

Metų merginų trenere išrinkta G.Čečkauskienė 2013 metais kartu su Kėdainių sporto mokyklos mergaitėmis Moksleivių krepšinio lygos jaunučių merginų (gim. 1997–1998 m.) pirmenybėse iškovojo sidabro medalius. G.Čečkauskienė vasarą dirbo ir Lietuvos šešiolikmečių merginų rinktinės trenerių štabe.

„Einu gatve ir šypsausi, puiki žinia. Smagu, kad mane taip įvertino kolegos, kurie gali profesionaliai žiūrėti į šį darbą. Manau, šiais laikais būti populiariai tarp vaikų daug lengviau nei tarp trenerių. Man pačiai 2013 metai buvo tikrai sėkmingi ir darbingi. Patirties atžvilgiu – patys geriausi. Vaikų krepšinyje jau dirbu 20 metų ir šiais metais dar labiau subrendau kaip trenerė. Po tokio laimėjimo tikrai negaliu stovėti vietoje ir privalėsiu judėti toliau.“

Antrą–trečią vietą metų merginų trenerės rinkimuose pasidalino Vilniaus krepšinio mokyklos trenerė Živilė Mikalauskaitė ir Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos trenerė Ramunė Kumpienė.

Prieš metus vykusiuose analogiškuose rinkimuose triumfavo Arūnas Visockas ir R.Kumpienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai