Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 21

Plasta-Sostinės A lygoje: panaikintas solidus deficitas ir dramatiška favoritų pergalė

Prabėgusi savaitė Plasta-Sostinės A lygoje pažėrė palyginti daug įdomių rungtynių. „Švyturio“ krepšininkai per kėlinuką panaikino 18 taškų deficitą, tačiau nesugebėjo žengti svarbiausio žingsnio bei išplėšti pergalės. Įdomiausiose turo rungtynėse „Oro navigacijos“ atstovai tik susitikimo pabaigoje ant menčių paguldė „KK Žaibo-Alnidos“ kolektyvą.
 Jonas Elvikis
Jonas Elvikis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Ranka pasiekiamas stebuklas

Svečiuose žaidę „Brazylijos-Ego Forte“ (13/3) atstovai galingai pradėjo rungtynes, o sužaidus kiek daugiau nei keturias minutes įgijo solidų pranašumą (10:2). Tačiau kovingieji „Švyturio“ (5/10) krepšininkai nebuvo linkę kelti baltos vėliavos. Anaiptol, pradėję aršiau gintis aikštės šeimininkai sugebėjo ne tik išlyginti rezultatą, bet ir persverti jį savo naudai (15:13).

Atsidūrę priekyje „aludariai“ pajuto pasitikėjimą savo jėgomis, o dvyliktąją rungtynių minutę net įgijo didžiausią rungtynėse septynių taškų persvarą (25:18). Tačiau tada gražus „Švyturio“ sapnas kuriam laikui baigėsi.

„Brazylijos-Ego Forte“ vyrai laimėjo šešių su puse minučių atkarpą net 16:0 ir antrojo kėlinuko pabaigoje įgijo devynių taškų pranašumą (34:25). Aikštės šeimininkams prieš didžiąją pertrauką dar pavyko nutraukti taškų badą, tačiau trečiajame kėlinuke svečiai surengė dar vieną spurtą ir prieš pat lemiamą ketvirtį susikrovė jau 20 taškų persvarą (68:48).

 Elijaus Kniežausko nuotr./Edvinas Ruzgas
Elijaus Kniežausko nuotr./Edvinas Ruzgas

Galbūt „brazylams“ jau atrodė, kad visas darbas padarytas, tačiau tuomet prasidėjo antroji gražaus „aludarių“ sapno dalis. Neturėdami ko prarasti aikštės šeimininkai pakilo į lemiamą šturmą ir pamažu ėmė artėti prie varžovų. Likus septyniolikai sekundžių iki mačo pabaigos „Švyturio“ ekipos deficitas ištirpo vos iki dviejų taškų (80:82).

Atrodė, kad stebuklas jau ranka pasiekiamas, tačiau „Brazylijos-Ego Forte“ atstovai laiku suėmė save į rankas, pavyzdingai sužaidė rungtynių pabaigą ir nuaidėjus finalinei sirenai išplėšė dramatišką pergalę rezultatu 86:80.

Nugalėtojų ekipos vadovas Robertas Brazys džiaugėsi sėkminga dvikovos pabaiga: „Susitikimo pradžioje demonstravome gerą žaidimą ir trečiojo kėlinuko pabaigoje įgijome net dvidešimtis taškų pranašumą. O vėliau tiesiog atsipalaidavome. Pasikeitė krepšininkų požiūris į rungtynes, žaidėjai tiek aikštėje, tiek ant atsarginio suoliuko pradėjo kikenti, tad mes vos ir neprisikikenome. Likus pusei minutės varžovai galėjo išlyginti ar net persverti rezultatą savo naudai, laimei jų metimas skriejo pro šalį.”

„Brazylija-Ego Forte“: Vitalijus Podgaiskijus 16, Janas Jurgo 13, Giedrius Kulbis (8 rez.perd., 5 per.kam.) 12.

„Švyturys“: Edvinas Ruzgas 34, Darius Jovaiša 14.

Lygių varžovų akistata

Rolandas Jarutis pataikė vos 1 tolimą metimą iš 11, tačiau vis tiek sugebėjo pelnyti 29 taškus ir surinkti net 34 naudingumo balus bei išplėšti savo ekipai labai svarbią pergalę.

Dar sezono pradžioje „Žaibo-Alnidos“ (8/8) komandos vadovas Justinas Karosas buvo sakęs, kad jo komanda būtinai įveiks „Oro navigacijos“ (16/1) atstovus. Viena vertus, galima piktdžiugiškai šypsotis, nes jau dabar aišku, kad pažadas yra neištesėtas, kita vertus stipriausios miesto lygos debiutantai vieninteliai sugebėję mesti rimtą iššūkį „navigatoriams“ ir tą padarę abejose reguliariojo sezono akistatose.

Ketvirtadienio vakarą vykusiose rungtynėse pusę dvikovos vyko dviejų lygių varžovų kova, nei vienai komandai nepavyko įgyti solidesnio pranašumo. Tiesa, antrojo kėlinuko viduryje aikštės šeimininkams buvo pavykę atitrūkti bei įgyti šešių taškų pranašumą (40:34), tačiau „navigatoriai“ netrukus paėmė minutinę pertraukėlę, po kurios viskas grįžo į savo vietas.

Lūžis rungtynėse įvyko iškart po didžiosios pertraukos. „Oro navigacijos“ krepšininkai suaktyvino puolimą, pradėjo akivaizdžiai geriau gintis ir per dešimt minučių padidino savo atotrūkį iki penkiolikos taškų (70:55).

Sauliaus Čirbos nuotr./ Jonas Elvikis
Sauliaus Čirbos nuotr./ Jonas Elvikis

Tačiau tai dar nebuvo pabaiga. Daugiausia Elono Peniko individualaus meistriškumo dėka, „Žaibo-Alnidos“ komanda pamažu tirpdė turėtą deficitą, o likus dviem minutėms priartėjo iki penkių taškų (81:86). Visgi tuomet „navigatoriai“ kiek sulėtino tempą ir netrukus išmušė varžovus iš žaidimo ritmo.

Aikštės šeimininkai dar bandė sukurti mažą stebuklą, tačiau jų pastangos buvo bevaisės, o nuaidėjus  finalinei sirenai sunkią pergalę šventė „Oro navigacijos“ komanda. Galutinis rezultatas – 94:87 svečių ekipos naudai.

Ačiū, Jaruti!

Pasibaigus dvikovai „Žaibo-Alnidos“ strategas Justinas Karosas nestokojo gerų emocijų: „Vakar rungtynės tikrai buvo super ir atmosfera - fantastiška. Smagu tai, kad tiek mes, tiek varžovai buvome "užsivedę", tad dvikova buvo tikrai graži ir turėjo patikti visiems. Buvo matyti, kad varžovai vertina mus, nes po kiekvieno metimo džiaugėsi taip, tarsi žaistų finale. Gera žaisti su tokia komanda, kurios žaidėjai prieš 2-3 metus žaidė LKL starto penkete. Beje, labai patiko R.Jarutis, kuris ne tik žavėjo komandą, kaip geras žaidėjas, bet ir rungtynių metu dalino patarimus mūsų jaunikliams. Dabar jau sakysiu ne „Laikykis, Jaruti!“, o „Ačiū, Jaruti!“. Prieš rungtynes jis galvojo, kad nemėgstame jo, tačiau išties taip kalbėjome, nes labai vertiname jį, kaip krepšininką.“

„Oro navigacija“: R.Jarutis (1/11 trit., 5 rez.perd., 10 išpr.praž., 34 naud.balai) 29, Jonas Elvikis (10 atk.kam.) 23, Rolandas Matulis 19.

„Žaibas-Alnida“: Donatas Ratkevičius 19, E.Penikas (1/7 baud., 11 atk.kam.) 18.

Eilinis trigubas dublis

Gytis Radzevičius eilinį kartą atliko trigubą dublį, tačiau tai nepadėjo „SKM-Haribo“ (1/17) kolektyvui pasiekti pergalės. Savo aikštėje žaidusi Rimanto Kaminsko treniruojama „Medea-VU“ (10/7) komanda jau pirmajame ketvirtyje susikrovė apčiuopiamą persvarą (21:12) ir iki pat pagrindinio laiko pabaigos nebesižvalgė atgal.

E.Kniežausko nuotr./Gytis Radzevičius
E.Kniežausko nuotr./Gytis Radzevičius

Didžiausias atotrūkis tarp komandų buvo likus kiek daugiau nei trims minutėms iki dvikovos pabaigos, kuomet studentai įgijo trisdešimt vieno taško pranašumą (83:52). Per likusį laiką jaunimui pavyko kiek sušvelninti turėtą deficitą, tačiau tai tapo menka paguoda čempionato autsaideriams. Galutinis rezultatas – 85:57 aikštės šeimininkų naudai.

„Medea-VU“: Gabrielius Ramonas 27, Karolis Ražukas (18 atk.kam., 5 rez.perd.) 16, Dominykas Palšis 12.

„SKM-Haribo“: G.Radzevičius (17 atk.kam., 11 išpr.praž.) 17, Matas Budginas 8.

Kiti rezultatai:

„Tegra” – MRU 90:71

„Tegra“: Saulius Dumbliauskas 20, Tadas Šablinskas (12 atk.kam.) ir Alanas Dzeranovas po 14.

MRU: Rytis Pipiras (11 atk.kam.) 19, Rokas Jukonis ir Rimgaudas Kukta po 13.

VGTU – „Vilniaus KM” 100:67

VGTU: Evaldas Rastenis (6 rez.perd, 39 naud.balai) 29, Andrius Juknevičius 16, Karolis Alekna 15.

„Vilniaus KM“: Regimantas Miniotas 12, Karolis Bakanauskas 11.

 „LEU-Šviesa“ – „Š.Marčiulionio KA-Blancomet“ 77:71

„LEU-Šviesa“: Karolis Šilinskas 20, Edvinas Dubauskas 14, Gediminas Povilauskas (12 atk.kam.) 12.

„Š.Marčiulionio KA-Blancomet“: Jokūbas Švambaris (7 rez.perd.) 18, Tomas Zdanavičius 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas