Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 30

„Šiaulių“ klubo trenerių štabe – Robertas Giedraitis, Ovidijus Galdikas mintis apie NBA atideda

„Šiaulių“ krepšinio klubas trenerių štabas pasipildė nauju nariu – į komandą sugrįžo Robertas Giedraitis. Ketvirtadienį 43-ąjį gimtadienį paminėjęs specialistas kartu su Vaidu Pauliukėnu dirbs trenerio Gedimino Petrausko asistentu, informuoja klubo svetainė internete.
Simas Galdikas
Simas Galdikas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Visą karjerą nuo 1995 iki 2005 metų Šiaulių „Šiaulių“ komandai atstovavęs įžaidėjas po to perėjo dirbti į trenerių štabą – buvo Aloyzo Rudžio bei Roberto Kuncaičio asistentu.

2008-ųjų pradžioje R.Giedraitis tapo vyriausiuoju komandos treneriu, metų pabaigoje šias pareigas užleido į gimtinę sugrįžusiam Antanui Sireikai.

Po to R.Giedraitis du sezonus vadovavo Utenos „Juventus“ ekipai, o praėjusį sezoną dirbo Panevėžio klube – iš pradžių trenerio asistentu, o po to ir vyriausiuoju treneriu.

Tarpsezonį neatpažįstamai pasikeitusi „Šiaulių“ komanda penktadienį pakvietė žurnalistus į atvirąją treniruotę, kurioje pristatyti naujokai, sezono planai, lūkesčiai.

Šio sezono komandoje ypač daug krepšininkų iš Šiaulių krašto – šiauliečiai Rokas Giedraitis, Arūnas Sajavičius, Ignas Ramašauskas, Darius Pakamanis, radviliškietis Eigirdas Žukauskas. Šiaulietiškų šaknų turi ir Vytautas Šulskis, kurio senelis – iš Šiaulių. Dvyliktuoju komandos krepšininku tapo šiaulietis Justinas Olechnavičius, kuris JAV baigė vidurinę ir grįžo namo.

„Šiaulių“ klubas atsisveikino su dviem komandos senbuviais – į gimtinę išvažiavo baltarusis puolėjas Vitalijus Liutyčius ir ukrainietis įžaidėjas Klymas Artamonovas. Krepšininkai komandą paliko abipusiu susitarimu.

Prie „Šiaulių“ ekipos prieš kelias dienas prisijungę amerikiečiai įžaidėjas Derekas Needhamas ir gynėjas Judas Dillardas stebina darbštumu. Pavasarį studijas baigę krepšininkai neraginami ateina prieš treniruotę, o po jos pasilieka ir dirba papildomai. Penktadienį Derekas Needhamas į areną atvažiavo, kai ji net nebuvo atidaryta. Amerikietis sportavo lauke, kol 8 valandą duris atvėrė sporto klubas „ArenaGym“. Po treniruoklių salėje praleistos pusantros valandos gynėjas prisijungė prie treniruotę pradėjusių komandos draugų. „Jų noras dirbti ir pastangos yra labai maloni staigmena“, – sakė treneris Gediminas Petrauskas.

Naujoji komanda dar neturi išsirinkusi kapitono. „Tai yra ne trenerių, o žaidėjų reikalas. Manau, kad kandidatai yra tik du – Darius Pakamanis ir Vytautas Šulskis“, – kalbėjo treneris G.Petrauskas.

Šio sezono „Šiaulių“ komanda yra bene jauniausia per visą klubo istoriją. Vyriausi žaidėjai yra Darius Pakamanis (31 metai), Vytautas Šulskis (25) ir Ovidijus Galdikas (24). „Esame tikrai jauni, bet man tai patinka, – šypsojosi amerikietis Derekas Needhamas. – Šiauliuose esu labai patenkintas sudarytomis sąlygomis“.

„Aš tik pradedu profesionalo karjerą, pratinuosi prie europietiško krepšinio. Jis akivaizdžiai kitoks – kitas greitis, daugiau komandinių pastangų. Tačiau man patinka mokytis, o komandoje jaučiuosi labai gerai – visi maloniai bendrauja, labai patiko treneris. Šiaulių miestas yra nedidelis, bet paliko labai gerą įspūdį“, – žurnalistams kalbėjo Judas Dillardas.

„Šią vasarą du mėnesius praleidau JAV, manimi domėjosi Niujorko „Knicks“ klubas. Tačiau šimtu procentų žinau, kad šį sezoną žaisiu Šiauliuose, todėl apie mintys apie NBA atidėtos. Esame labai jauna komanda, bet kausimės kiekviename mače. Su treneriu apie savo vaidmenį šį sezoną nekalbėjau, bet žinau, kad vietą reikės išsikovoti“, – sakė vidurio puolėjas Ovidijus Galdikas.

Treneris Gediminas Petrauskas sakė, kad vienas tikslas – tarpsezonį į komandą pakviesti kuo daugiau vietinių žaidėjų – įvykdytas. „Mane ir džiugina, ir gąsdina, pamačius, kokios stiprios bus “Neptūno„, “Nevėžio„, “Pieno žvaigždžių„ komandos. LKL čempionato lygis neabejotinai pakils, bus labai sunku per kiekvienas rungtynes. Tačiau džiaugiuosi tuo, kaip komanda dirba per treniruotes, todėl tikiuosi, kad viskas bus gerai. Mes esame išsikėlę šio sezono tikslus, bet apie juos kalbėjome tarpusavyje, susirinkę į rūbinę. Tikslų neįvardinsiu, bet jie – patys aukščiausi, – kalbėjo treneris Gediminas Petrauskas. – Komanda žais LKL čempionate, LKF taurės turnyre ir, manau, BBL pirmenybėse“.

„Šiaulių“ komanda kitą savaitę pradės kontrolinių rungtynių seriją. Pirmą mačą šiauliečiai planuoja žaisti rugsėjo 5-ąją Prienuose su Lietuvoje stovyklaujančia „Doneck“ (Ukraina) ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai