Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 06

5 klausimai Eurolygos žvaigždei: nepamirštama J.Mačiulio įklijuota pravardė ir Luko gaudynės

Madrido „Real“ milžinas Walteris Tavaresas būdamas 17-os nebuvo laikęs rankose krepšinio kamuolio, o dabar jis – brangiausiai apmokamas vidurio puolėjas Eurolygoje. 220 cm ūgio Kauno „Žalgirio“ priešininkas sudalyvavo tradicinėje Eurolyga.lt rubrikoje „5 klausimai Eurolygos žvaigždei“ ir pasakojo apie nepamirštamus lietuvius.

Suprasti akimirksniu

  • „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ rungtynių pradžia Kaune – 20 val.
  • W.Tavaresas 2019-ųjų vasarą su „Real“ sudarė 5 metų 15 mln. dolerių sutartį ir tapo brangiausiai apmokamu centru Europoje.
  • 28-erių W.Tavaresas, kurio ūgis 220 cm, iki 17 metų nežaidė krepšinio ir net nematė krepšinio rungtynių per televiziją.

– Kai 2017-aisiais atvykote į „Real“, Jonas Mačiulis buvo jūsų komandos draugas. Ką apie jį prisimenate?

– Jis mane pasitiko išskėstomis rankomis. Tai puikus vyrukas ir nuostabus krepšininkas. Aš vis dar su juo palaikau ryšį. Jonas buvo pirmas komandoje, pradėjęs mane vadinti Edy Žirkliarankiu (nuo filmo „Edvardas Žirkliarankis“. – aut.).

Jonas Madride man labai padėjo. Apie jį galėčiau atsiliepti tik geru žodžiu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Mačiulis 2017 m.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Mačiulis 2017 m.

– Kur tarp greičiausių Eurolygos gynėjų rikiuotumėte Luką Lekavičių ir kodėl taip sunku jį sugaudyti?

– Jo greitis ir staigumas aikštėje yra įspūdingas. Blokuojant metimus, svarbiausia yra tinkamas laikas. Turi būti greitas ir gerai skaityti situaciją, norint įžvelgti jo judesį ir pagauti jį bloku.

Su juo iki paskutinės sekundės reikia išlaukti, ką jis darys – mes ar perduos kamuolį. Skubėjimas su Lekavičiumi niekada nėra geras sprendimas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lukas Lekavičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lukas Lekavičius

– Kaip iš taktinės pusės pasikeitė „El Clasico“ tarp „Real“ ir „Barcelona“ ekipų, kai prie varžovų vairo stojo Šarūnas Jasikevičius?

– Žinote, ne daug kas pasikeitė. „El Clasico“ lieka tas pats, tik prieš kitokią komandą. Žinau, kad Šaras yra buvusi „Barcelona“ žvaigždė ir geras treneris. Tačiau aš nematau, kad „El Clasico“ būtų kažkaip smarkiai pasikeitęs.

– Krepšinio žvalgai visiškai netyčia atrado jus dirbantį Žaliojo Kyšulio paplūdimyje 17-os. Iki tol nebuvote matęs krepšinio rungtynių net per televizorių, todėl tikiu, kad per 11 profesionalo karjeros metų, kiekvienas sezonas jums yra kaip didžiulė pamoka. Kas per tuos metus Madride jums buvo pats didžiausias mokytojas?

– Visi. Laso, visas trenerių štabas, klubo darbuotojai... Bet turbūt labiau išskirčiau asistentą Lolo Caliną. Jis buvo pirmas, kuris prisistatė prie manęs paaiškinti „Real“ žaidimo planą, taktikas ir visa kita. Jis man padėdavo individualiose treniruotėse, kad nuolat tobulinčiau savo žaidimą. Visi čia man labai padeda, tačiau Lolo skiria daugiausiai laiko.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Walteris Tavarešas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Walteris Tavarešas

– Net 10 Madrido „Real“ žaidėjų kartu pradeda jau ketvirtą sezoną iš eilės. Kaip tokia vieninga ir šeimyniška komanda kaip „Real“ pasveikintų jus, jeigu per savo karjerą pataikytumėte pirmąjį tritaškį?

– Dabar tikrai nepamenu, kada mečiau tuos tritaškius (5 per karjerą Madride), bet tai tikrai turėjo būti paskutinėmis atakai skirto laiko sekundėmis. Tikiuosi, vieną dieną pataikysiu. Šiaip treneris Laso man vis akcentuoja, kad jeigu aš esu įsitikinęs, jog galiu įmesti tritaškį, aš galiu imtis to metimo.

VIDEO: „urBONUSas“: gaisrelis „Ryte“ ir „Žalgirio“ ateities galvosūkiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas